söndag 23 juni 2024

Midsommartid


En midsommarafton med fiske och kompishäng med middag på kvällen. Så fint. Tacksam och glad att se barnen och ungdomarna sida vid sida 💞

I morgon börjar första delen av min semester. Fokus kommer att vara återhämtning och fotboll samt efterlängtat besök av syrrorna. Läsa och träna, baka och må. Kanske göra i ordning några påsar med urväxta kläder att passa vidare. Laga några plagg och kanske sy om något till mig och elvaåringen. Loppis. Jord och plantor. Det som blir blir!

Igår sov jag en stor del av dagen. Jag behövde onekligen vila efter veckan. Idag trampade jag Krokträskrundan. Många fjärilar i luften. Det är vackert just nu.

I veckan har jag klämt in ett extra styrkepass. Jag får se vad kroppen tycker om det. Glad för att tålamodet vinner över viljan. Nästan ett år av regelbunden/veckovis styrketräning är framgång för mig. För även om min kropp inte är med mig på samma sätt som tidigare så älskar jag att träna/vara i rörelse. Det har jag alltid gjort. Från att jag promenerade bredvid tvillingvagnen som treåring, vidare på friidrottsbanorna och i skidspåren.

På sistone har jag tänkt mycket på det här med vad som definieras som psykisk ohälsa. Hur viktigt det är att prata om eftersom den kommer i så många former, inte bara i en typisk diagnos på ett papper. Men också vikten av hur vi pratar om det - så att vi inte tystar munnar.

Ikväll har jag planterat om mina Eucalyptusplantor och satt Linnetagetes i andra krukor med ”Konsten att fejka arabiska” i öronen. Bra lyssning för fler perspektiv på liv.

Höres, som vi sa när jag växte upp.




söndag 2 juni 2024

Rönn i blom och första junibad




Två varma veckor har passerat. Vi trixar för att få ihop våra dagar och veckor. Men de här veckorna har innehållit mycket fint, såsom kompishäng, Pokémon och fotboll (och glass) 

Förra veckan lyssnade jag på Nadja Yllners ”Hon kallades hemmasittare: om skolan, tårarna och kampen i hallen". Boken kändes som en stor kram samtidigt som den var fylld av fakta. Om ett barn med hög skolfrånvaro men också om vägar tillbaka till skolan. 

I veckan har jag avslutat "Färskt vatten till blommorna". Jag har hållit på länge med boken. Men jag måste ändå säga att jag gillar berättelsens svängningar och språk. 

Igår blev det årets första dopp i Lillstrand. Burr en kort stund och sen så skönt!