söndag 24 januari 2010

Skid-SM Piteå 2010











Tärendös Charlotte Kalla bara susade förbi idag. Jag fick till min stora besvikelse inte ett godkänt fotografi. Kalla vann överlägset damernas 10 km före Moras Anna Haag och Sollefteås Britta Norgren Johansson.

Herrklassens försteman på 15 km var en åkare från en annan norrbottensklubb. Nämligen Gellivare Skidallians Marcus Hellner. Tvåa var Hudiksvalls Daniel Rickardsson och trea Åsarnas Johan Olsson.

Stora överraskningar. Nej, kanske inte. Kul var det i alla fall att se alla mata i backarna.





lördag 23 januari 2010

Skid-SM Piteå 2010



En fokuserad Magdalena Pajala i hälarna på Charlotte Kalla över den sista viadukten i sprintfinalen i SM. På upploppet möts tjejerna av ett intensivt hejande. Ljudet blir inte mindre tilltagande när Pajala passerar Kalla och glider i mål som svensk mästarinna i sprint.






Dem norrbottniska skidtjejerna imponerar och jag ska försöka fånga lite av deras målmedvetenhet. Kanske inte i längdspåren. Den tiden är förbi. Men andra mål kan stakas ut.

Emil Jönsson behöll övertygande sin etta genom tävlingen. Det var också kul att återigen se Mats Larssons klassiska åkning.
Snön föll och luften var grinig. Det sprutade en del snö kring åkarna. Men trots det var humöret på topp i Piteå.



HEJA!








lördag 16 januari 2010

Sol i sinne



Idag letade sig temperaturen upp till ungefär 10 minusgrader. Solen tittade fram och det var i mina ögon en härlig vinterdag.

Jag har skidungdomarna att tacka för en underbart hemsk träningsvärk i låren. Men för att råda bot på värken gick jag en promenad till älven medan sambon jagade.

Jag kom hem lämpligt till upplösningen i damernas världscup. Det gav fler glada miner. I morgon laddar vi för skidtävling på hemmaplan när det är dags för Kanisspelen.

söndag 10 januari 2010

Gilla



Vårt vackra vatten.

Forsar fort framåt. Fryser, flödar. Kyler kallt. Värmer varmt.

Levererar livskvalitet.

torsdag 7 januari 2010

Frostbiten



Julen, mellandagarna, nyår och trettondagshelgerna har passerat.
Temperaturen är låg. Det knarrar och gnekar under fotsulorna. Det biter i kinderna. Hostan kommer och går när luftrören kyls av den stränga luften.
Himlen färgas av kyla. Röd, blå och grå sky. Växlande. Lätt, ultralätt fjunig snö i markerna.
Den är på allvar här. Kall möter den oss.
Varmt välkommen vinter.